Skip to content

Kockkläder och restaurangkläder

Att jobba inom kök och restaurang innebär en hel del krav på personalen, både vad gäller prestation och hygien. Det är därför extra viktigt att ha rätt slags arbetskläder som både skyddar personalen och minimerar risken för kontaminering av maten. Dessutom kan man behöva byta restaurangkläder ofta, för att säkerställa rätt livsmedelshygien i köket.

Här på PART är vi stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment av högkvalitativa kockkläder och restaurangkläder som är anpassade efter just dessa behov.

Regler för arbetskläder inom restaurang och kök

I Sverige finns det strikta regler kring arbetskläder inom livsmedelsindustrin, kopplat till just hygien. Arbetskläder i kök, restaurang och matsalar av olika slag bör vara lätta att rengöra och av hög kvalitet, samt ha en passform som inte hindrar rörelsefriheten. Enligt Livsmedelsverket måste kockkläder skydda både personalen och maten från kontaminering. Det innebär att det är förbjudet att använda kläder som inte är renhållna eller som är för slitna och därmed inte skyddar tillräckligt bra.

Hos PART har vi noga utvalt vårt sortiment för att uppfylla alla dessa krav. Våra kockkläder och restaurangkläder är tillverkade av högkvalitativa material som är lätta att rengöra och som tål daglig användning. De har även en god passform och är designade för att ge maximal rörelsefrihet.

Därför behöver du rätt kläder för restaurang och kök

Att ha rätt slags kockkläder är viktigt av flera olika anledningar. För det första skyddar de personalen från oavsiktlig skada. Knivskär, heta ytor och stänk av het mat är bara några av de faror som förekommer på en restaurang eller i ett kök. Rätt slags restaurangkläder som exempelvis ordentliga förkläden och slitstarka kockmössor som håller håret borta hjälper att skydda personalen.

För det andra skyddar arbetskläderna maten från kontaminering. Kockkläder är speciellt utformade för att minska risken för överföring av bakterier, hårstrån och annan smuts från personalen till maten. Detta är särskilt viktigt inom livsmedelsindustrin, där maten måste hålla hög hygienisk standard för att undvika matförgiftning.

Restaurangkläder/kockkläder med tryck

Hos PART erbjuder vi även kockkläder med tryck. Detta är ett utmärkt sätt att skapa en enhetlig och professionell look på arbetsplatsen. Vi har möjlighet att trycka företagsloggor, namn eller andra motiv på kockrockar, förkläden och olika slags arbetskläder för kök och restaurang. Detta ger personalen en känsla av samhörighet samtidigt som det gör att kunderna lättare känner igen er.

Vårt sortiment av kockkläder och restaurangkläder

Hos PART hittar du ett brett sortiment av kockkläder och andra kläder till restaurang, som gör att din personal bekvämt kan utföra sina arbetsuppgifter och samtidigt följa reglerna för livsmedelshantering. Hos oss kan du välja precis de plagg du önskar från en mängd olika återförsäljare, som exempelvis kockkläder i luftiga material från Segers och sköna arbetsskor från Skydda .

Självklart kan vi också restaurangkläder med tryck så att era arbetskläder blir helt unika för just er verksamhet. Välkommen in till oss i Uppsala eller Enköping eller kontakta oss så berättar vi mer!

Bli kontaktad av vår säLjare:

 


EnköpingUppsala

Restaurangkläder med din logotyp

De flesta vill gärna sätta sin prägel på kläderna med ett tryck eller brodyr. Vi hjälper dig självklart även med detta – läs gärna mer om reklamtryck på profilkläder hos PART.

Våra  varumärken

av arbets- & profilkläder och presentprodukter

Arbetskläder

Restaurang/Vård

Handskydd och övrig skyddsutrustning

Presentreklam

GIVEAWAYS

Kepsar, Mössor & specialdesign

Enköping

Garnisonsvägen 2
Mail: info@partenkoping.se
Tel: 0171-207 77
Öppettider: Mån-Fre 7-17

Uppsala

Bolandsgatan 15G
Mail: infouppsala@partuppsala.se
Tel: 018-265 06 60
Öppettider: Mån-Tors 7-17, Fre 7-16

Västerås

Strömledningsgatan 5
Mail: butik@partvasteras.se
Tel: 021-4751430
Öppettider: Mån-Fre 7-17

Navigation